Quiz: Ajax 1995

Weet jij alles over het onverslaanbare Ajax van Louis van Gaal?

29 mei 2015

Wat had Ajax in de Champions League te zoeken in het seizoen 1994/1995? Slechts één speler had al ervaring met het kampioenenbal: Frank Rijkaard. Het elftal bestond voornamelijk uit een stel jonge honden, nog onwetend van hun kwaliteiten en grenzen. Louis van Gaal zag zijn beoogde spits Ronaldo naar PSV vertrekken. ‘Maar wij hebben Patrick Kluivert,’ blufte de Ajaxtrainer. En daarmee begon een seizoen waarin Ajax heel Europa zou verrassen.

1995 cover 2D (DERF)

Het is inmiddels twintig jaar geleden dat Ajax de Champions League won. Journalist Mike van Damme sprak uitgebreid met trainer Louis van Gaal, aanvoerder Danny Blind, ontdekking Patrick Kluivert, spelmaker Jari Litmanen en vele anderen. Het leverde een indrukwekkend verhaal op over het succes van 1995.

 

FootballKings mag 2 exemplaren van het boek 1995 van Mike van Damme, wat uitgegeven wordt door Uitgeverij Carrera, weggeven. De twee personen die de meeste antwoorden goed hebben, en dit ook nog eens als snelsten doen, winnen ieder een exemplaar van het boek.

 

Deze quiz kan je tot en met zaterdag 13 juni 2015 eenmalig spelen, dus beantwoord alle vragen zo snel mogelijk. Na afloop van de quiz dient u uw naam en E-mail in te voeren.

 

Succes!