31 oktober 2015: All England Footballquiz op Total Football Festival

21 november 2015

Op zaterdag 31 Oktober 2015 verzorgde FootballKings de eerste All England Football Quiz op het Total Football Festival in Utrecht, het voetbalcultuur evenement van Nederland. Waar vorig jaar alles draaide om het Duitse voetbal werd dit jaar gekozen voor het thema Engeland. FootballKings werd dit jaar gevraagd een toegankelijke voetbalquiz te maken. FootballKings durfde de uitdaging aan en bedacht de All England Football Quiz.

 

De oude bioscoopzaal in het Louis Hartlooper complex was goed gevuld met teams, variërend van jong tot oud, en de nodige toeschouwers. De 22 teams die uit 2 of 3 personen bestonden, kregen een mix van 40 actuele en uitdagende ‘Engelse’ voetbalvragen voorgeschoteld. En dan is het toch erg lastig om het logo van Notts County te herkennen, om de vijf spelers die dit jaar door Chelsea worden verhuurd aan Vitesse te benoemen, de club te noemen die haar thuiswedstrijden afwerkt in het New York stadium of te weten bij welke andere Londense club Eva Carneiro ooit werkzaam is geweest?

 

Nadat de 22 teams de 40 vragen zeer enthousiast hadden beantwoord bleek dat het podium gehaald was door de teams ‘El Tractor’, ‘Ruud & Marc’ en ‘Team Knieschuif’. Deze teams behaalden respectievelijk 60, 61 en 62 punten van de in totaal 84 te behalen punten.

 

De prijswinnaars werden door de organisatie voorzien van mooie prijzen van o.a. FootballCulture en Staantribune, en de winnaars dragen een jaar lang de unieke FootballKings aanvoerdersband. Aan de vele positieve reacties op de avond zelf en de 40 verzonden voetbalquizzen per email de week erna, bleek dat de 1e editie van de All England Football Quiz een schot in de kruising was. Wij kijken derhalve met veel plezier uit naar het Total Football Festival 2016.