Rypke Bakker, Michel Abbink en Harry Hamer winnen het Noord-Hollands Kampioenschap voetbalquiz 2018 in het AFAS Stadion van AZ

Castricum, 8 januari 2018 – Na een maandenlange en intensieve voorbereiding, waarbij de uren slaap in de laatste week op een hand te tellen waren, werd op zaterdagmiddag 6 januari in het AFAS stadion van AZ het Noord-Hollands Kampioenschap voetbalquiz dan eindelijk afgetrapt.

 

De 200 deelnemers werden in drie rondes van in totaal 100 vragen door AZ Stadionspeaker Mark Admiraal getest op hun kennis over het EK, WK, Champions League, Europa League, Nederlands voetbal, buitenlandse competities, bekercompetities, rode draad vragen en spelerspaspoorten.

 

Na 3,5 uur intensief quizzen bleek het combinatieteam van NU Sport & Voetbal International de verdiende winnaar. Bakker, Abbink en teamcaptain Hamer bleven de winnaars van vorig jaar Steven van Santen, Marcel Heuts, Willem Aanen en Jan van Hal met tien punten verschil ruim voor. Een mooie derde plaats was er voor het team van Robin Ayrton, Ben Ekelaar, Casper Breederveld en Niels Verduijn.